Побойници от Дупница виновни, но без присъди

DenNews.bg
12.02.2013
размер на текста:

Районен съд-Дупница сложи интересен завършек на среднощен побой между безработен и пенсионер. Двамата поеха едновременно ролите на подсъдими и тъжители за това че се млатили здраво в нощта на 12 септември 2010 г. в Дупница.
Съдът обяви и двамата за виновни, за това че са си нанесли взаимно леки телесни повреди, но ги освободи от наказание, тъй в ролята си на жертви отвърнали на дееца със сила равна на нападението.
Безработният Кирил П. нанесъл комоцио, разкъсноконтузна рана в окосмената част на главата с оток и подкожен хематом; разкъсноконтузна рана в областта на лява вежда с оток и подкожен хематом; разкъсноконтузна рана в лявата част на горната устна с оток и подкожен хематом; множество натъртвания, охлузвания и хематоми в областта на лакетните стави, коленните стави и дясна предмишница на пенсионера от бобовдолското село Голем Върбовник.
Цветан С. обаче отговорил подобаващо, като предизвикал на дупничанина комоцио, оток на очите, кръвонасядания в областта на двете устни, подутина в окципиталната област на главата, охлузване в областта на гърба, множество охлузвания на двете подмишници и счупване на яблъчна кост в лявата половина на лицето.
Както са били равни в боя, така двамата ще бъдат равни и в покриването на разноските по делото, отсъдиха още магистратите, като всеки ще покрие разходите така, както ги е направили.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилския окръжен съд в 15-дневен срок.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети