Община Бобошево плаща солена глоба от 3 000 лв. за отпуск на кмета Крум Маринов

dennews.bg
11.02.2013
размер на текста:

Отпуск на кмета на Бобошево ще струва 3 000 лева на община Бобошево. Това стана ясно от решение на Дупнишкия районен съд, който потвърди наказателно постановление от 10-и октомври 2011-а година на Агенцията по енергийна ефективност на стойност 3 000 лв. То е било съставено, след като до 31-и март същата година, когато е крайният срок, община Бобошево не е представила в деловодството на агенцията отчета си за разходите за отопление на сградите, включени в списъка за саниране по проекти на енергийна ефективност. От решението на съда става ясно, че община Бобошево е попаднала в списъка на общините, които не са представили въросния отчет в отдел „Информация и анализ” и административното наказание е наложено на всички в един и същ ден.
Въпреки обжалването от страна на кмета Крум Маринов, глобата бе потвърдена, тъй като от страна на проверяващия орган са изпълнени всички изисквания по закон за съставяне на въпросния акт за административно нарушение. Искането е отхвърлено въпреки, че отчетът е бил представен на областния управител, но поради технически причини, а именно- излизането в отпуск на кмета Крум Маринов, е пропуснато да бъде изпратен навреме и до Агенцията по енергийна ефективност.
Неоснователно е и искането за намаляване размера на имуществената санкция от 3000 лв., като бъде наложена глоба в минималния размер, тъй като наказващият орган е наложил минималната имуществена санкция предвидена за юридическо лице.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети