Дават милион за главата на полицая убиец

DenNews.bg
11.02.2013
размер на текста:

Награда от един милион долара, обявиха властите в САЩ, за информация, която ще доведе до установяването и ареста на бившият полицай Кристофър Дорнър, заподозрян за убийствата на трима души.
33-годишният Дорнър от Лос Анджелис убива „по списък”, за да отмъсти за несправедливото си, според него, уволнение от полицията в града през 2008 г.
В момента тече мащабно претърсване на покрит със сняг планински район, където автомобилът на Дорнър бе открит опожарен в четвъртък.
Издирването на описвания като "въоръжен и много опасен" бивш трениран да убива военен и след това полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В меморандум по интернет Дорнър заплаши да поведе неконвенционална и асиметрична война срещу хората с униформа на полицията на Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка.
В текста от 20 страници Дорнър обяви решимостта си да изчисти името си, твърдейки, че е уволнен несправедливо.
От първото си нападение на 3 февруари досега той е извършил 3 убийства, а една от мишените му е ранена.
Полицията на Лос Анджелис с подкрепата на други служби, включително ФБР, е поставила под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на убиеца.
Социалните мрежи в Калифорния обаче показаха нееднозначно отношение към бившия полицай, който по време на службата си в полицията е подавал множество сигнали срещу нередности в силовите структури. Според участници в обсъжданията полицията в района не се ползва с блестяща репутация и Дорнър би могъл да получи подкрепа от определена социална група хора.
източник: bTV

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети