Дупничани стреляха по сградата на ЧЕЗ със снежни топки и я барикадираха с боклуци

Даниела Методиева
10.02.2013
размер на текста:

Дупничани стреляха по сградата на ЧЕЗ в центъра на града със снежни топки, барикадираха двете врати на сградата с огромен контейнер и изсипани боклуци от найлонови торбички. Преди това те символично изгориха сметките си за ток и облепиха сградата с плакати.

 

И обърнаха внимание на факта, че докато те протестират, посред бял ден светят лампите пред сградата на ЧЕЗ. И един доста интесерен факт. По време на протеста днес повечето питаха защо не виждат да има представители на ромските махали, за чиито кражби на ток вече са принудени да плащат.

 


Това стана по време на днешния протест, какъвто градът не помни повече от 16 години, и който бе организиран в социалните мрежи и събра над 300 души на различна възраст, недоволни от високите си сметки за ток. Всички бяха единодушни, че е време чешката компания да си отиде и да престане да събира по-голяма част от заплатите за ток.
С разветия ни трибагреник събралите се на протеста организираха и шествие и събраха овациите на минаващите. Пред сградата на общината те продължиха да скандират и да призовават чешката компания да бъде изгонена от страната ни. Учителка по литература се изправи и прочете стихотворение, посветила на всички управлявници досега, нехаещи за мизерията, на която обричат българите.
По-интересните моменти, запечатани от днешния протест, който събуди Дупница, вижте ТУК.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети