Още 9 семейства получават финансиране за ин витро от бюджета на община Дупница

DenNews.bg
03.12.2013
размер на текста:

Всички 9 семейства с репродуктивни проблеми, които подадоха документи в община Дупница за еднократна финансова помощ, бяха одобрени и ще получат по 1500 лв. от бюджета на общината. Документите на кандидатите бяха разгледани и одобрени от комисия към Общински съвет, а на последното заседание на местния парламент, в петък, решението бе прието с единодушие.
За тази година сумата по това перо бе 19 500 лв., с 4 500 лв. остатък от миналата година. След разплащането на 13 500 лв. за тази година отново остатъкът ще бъде прехвърлен за следващата година.
Кампанията е втора поредна в Дупница, като градът е един от първите пет в страната, които подеха тази инициатива за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. При първата кампания бяха одобрени 7 семейства.
В края на октомври месец живо и здраво се роди първото бебче, заченато след ин витро, финансирано от общината. „Бебето на Дупница”, със славното име Калоян, е заченато след една процедура, като не се е наложило на родителите да търсят допълнителни средства, освен отпуснатите от общината.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети