Марек отказва оферти за младите си играчи

Константин Соколов
28.12.2013
размер на текста:

Към четиримата титулярни футболисти на Марек до 21 години има оферти от други клубове, но от ръководството не са склонни да се разделят с тях. Това обяви изпълнителният директор и треньор на дупнишкия тим Иво Паргов. Той допълни, че именно карето младоци е със съществен принос за това Марек да е на първо място в „Б” група и то с убедителна разлика пред преследвачите. „Изпращаме една изключително успешна година, за което сам по себе си говори фактът, че сме без загуба. Това е благодарение на всички момчета в отбора, както и на подкрепата на община Дупница и основния ни спонсор. Аз обещах на момчетата да играят в „А” група с екипа на Марек и мисля, че ще го изпълня”, каза Иво Паргов.
Както съобщихме отборът се събира за първа тренировка на стадион „Бончук” на 14 януари от 14 часа, като желанието на Паргов е да запази основния си състав, както и да привлече няколко нови попълнения. „Искам да задържа същия състав и играчите от първия полусезон да останат. Вече съм казвал, че ще вземем вратар, както и десен външен полузащитник, играл в Своге. Постоянно ни предлагат футболисти, но аз не обичам да се привличат голям брой играчи наведнъж”, заключи треньорът.
През зимната подготовка тимът на Марек ще проведе и лагер в Сандански от 31 януари до 8 февруари. Ръководството вече уреди и две контролни срещи – на 29 януари дупничанин играят с Пирин (Бл), а на 8 февруари с Миньор (Пк). Общият брой на проверките ще бъде 4 или 5.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети