Съветници мързеливци насмитат работата на ОбС-Дупница

DenNews.bg
20.12.2013
размер на текста:

Съветниците мързеливци насмитат работата на Общински съвет в Дупница. За това алармира днес председателят на Икономическата комисия към местния парламент Владимир Владимиров, а мнението му се доказа на няколко пъти в хода на сесията днес.
Владимиров дори поиска през януари да бъде свикана закрита сесия, на която да бъдат обсъдени проблемите, както и мерки за преодоляването им.
Повод за острата забележка на Владимиров стана поредното проваляне на заседание на комисията, председателствана от него, което пък не се случвало за първи път. Обичайно на комисия имало отсъстващи, но истински проблем се появява, когато не може да се събере кворум. В такъв случай няма как Владимиров да представи решението, мнението и питанията на комисията, която трябва да излиза със становища по по-голямата част от докладните и така да улеснява дебатите и вземането на решения.
Правилникът за работа на ОбС пък се оказва неефективен при санкционирането на недисциплинираните съветници, тъй като санкции може да им се налагат само когато има проведено заседание. Щом няма кворум, няма заседание и няма подов за налагане на санкция.
На последното заседание от 9-имата членове на комисията се явили само Владимиров, Матей Попниколов и Вергил Кацов. Кацов обаче бил от често отсъстващите. Останалите членове са Силвия Овчарченска, Станислав Павлов, Стоян Шушков, Иво Янков, Пламен Стойнев и Асен Башленски.
На няколко пъти днес работата на ОбС зацикли, заради липсващото становище на Икономическа комисия, затова и предложението на Владимиров за нарочна сесия по темата за работата на местния парламент бе подкрепено и от други съветници и председателя Ивайло Константинов.
Кметът Методи Чимев пък напомни, че няма механизъм по който той да повлияе на съветниците, а единствен мотив за тях да си вършат работата съвестно е гласуваното доверие от гражданите и отговорността към тях.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети