Камерън ускорява мерките срещу вълната имигранти

DenNews.bg
18.12.2013
размер на текста:

Ограничителните мерки, които целят възпиране на вълна имигранти от ЕС, предимно от България и Румъния, към Великобритания ще бъдат въведени още от 1 януари. Това се казва в изявление на британския премиер Дейвид Камерън, разпространено от канцеларията му.
То гласи, че се измества за 1 януари обявена по-рано мярка, принуждаваща мигрантите от ЕС да чакат 3 месеца, преди да могат да кандидатстват за социални помощи. Високопоставен правителствен източник посочва пред Ройтерс, че Камерън отначало предвиждал мярката да влезе в сила към средата на идната година, но решил да ускори процеса.
"Ускоряването на старта на тези нови ограничения ще направи Обединеното кралство по-непривлекателно място за мигранти от ЕС, които искат да дойдат тук и да живеят за сметка на държавата. Искам да изпратя ясно послание, че макар и Великобритания да е доста отворена за бизнес, ние няма да приемаме хора, които не искат да дадат принос", посочва Камерън. Правителствени представители казаха, че ускорената мярка за социалните помощи ще важи за мигранти от всички държави от ЕС, „с малък брой изключения”, посочва Ройтерс, цитирана от bTV.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети