Новото разписание на БДЖ насмете пътуващите по линията София-Благоевград

DenNews.bg
17.12.2013
размер на текста:

Новото разписание на БДЖ, което влезе в сила от 15 декември стартира с неприятна изненада за пътуващите по линията София-Благоевград. Въпреки, че от компанията се похвалиха с пускането на нови 47 пътнически влака в различни направления в цялата страна, се оказа, че други пък са спрени.
Един от спрените е именно пътническият влак от София за Благоевград, който тръгва в 5 часа сутринта. Влакът няма да се движи единствено в събота сутрин, а ще продължава да вози пътници в останалите дни от седмицата. Той е основната връзка на студентите, които учат в Благоевград и живеят в по малките населени места, както и в Дупница, Перник и Радомир. От БДЖ не сочат каква е причината за спирането на влака в събота. Според кондуктори и началник влакове композицията винаги е пълна и в този ден и няма никаква причина за спирането му.
Новото разписание ще засегне много от клиентите на БДЖ в региона, като през зимните месеци това ще са предимно студентите, а през пролетта и лятото хората, които предпочитат този транспорт при пътуванията за селата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети