Разбиха група на рекетьори, събирали заеми с бухалки и пистолети

DenNews.bg
17.12.2013
размер на текста:

Група, занимавала се с отпускане на кредити и тяхното силово събиране, е разбита при мащабна полицейска операция, проведена под ръководството на прокурор Даниела Попова от Апелативната специализирана прокуратура.
20 души са арестувани в рамките на акцията, проведена вчера на територията на Ямбол, Бургаска област и Хасковска област, информира на пресконференция главният секретар на МВР комисар Светлозар Лазаров.
Групата е функционирала от 1 януари 2009 година до 10 март тази година.
Юридическото лице, което е отпускало кредитите се казва Камен Желев. Той е бил осъждан и по тази причина неговата фирма - "Кредитонлайн ООД", която е финансова къща, не се води на негово име. Той бил назначен на трудов договор и по предварителна информация се води негласен собственик на финансовата къща. Нейният месечен оборот само от лихви е 1 милион лева. Членовете на групата са събирали своите пари от длъжниците, които не са можели да им се издължат, като са оказвали физически и психически натиск.
"Проведохме една успешна акция за преустановяване дейността на една многочислена престъпна групировка, която е действала с брутални, силови действия", заяви прокурор Даниела Попова и добави, че при извършените обиски са намерени бухалки, пистолет, дебитни карти с ПИН-кодове на пострадалите, които задържаните лица са отнели от техните собственици.
Прокурор Попова уточни, че се разпитани общо 80 души, като 40 от тях пред съдия. Към момента на 12 от всички 20 задържали лица са предявени обвинения. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети