Полицаи признават за загинал на границата пред крита камера на БНТ

DenNews.bg
16.12.2013
размер на текста:

Кадър: БНТ

Полицай, част от екипите командировани от цялата страна да охраняват границата с Турция, е загинал. Това твърдят негови колеги, записани със скрит камера в разследване на БНТ.
Разкритието, което до момента не е потвърдено, е част от разследване за сутрешния блок на БНТ „Денят започва” за условията и начина, по който се охранява българо-турската граница при Елхово. Неофициално униформени твърдят, че има техен колега, който е починал след като паднал от каросерията на камион. Също неофициално те казват, че нямат инструктаж как да действат когато се натъкнат на бежанци, по-точно неясните инструкции гласели да бият и да връщат бежанците в Турция.
Директорът на Гранична полиция гл. комисар Захарин Пенов отрече по телефона да има смъртен случай на границата. Той посочи случай с полицай от Севлиево, който се подхлъзнал, ударил си е главата, прегледан е в болницата в Ямбол и сега е на домашно лечение. “Условията са тежки никой не го отрича, полагаме усилия да подобрим тези условия”, каза гл. комисар Пенов пред националната телевизия. Той отрече също така да са давани инструкции на полицаите по границата да бият бежанците и посочи че “определено служителите са оборудвани със всичко необходимо” в отговор на въпроса има ли места където полицаите са буквално с голи ръце и със фенерче срещу групи, които идват на българската граница – без въоръжение и без помощ и подкрепа от колегите полицаи защото са разделени от огромни пространства един от друг.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети