Монтират 13 нови спирки в Дупница

DenNews.bg
16.12.2013
размер на текста:

Община Дупница започна подмяна на автобусните спирки в град Дупница. Комисия от общинска администрация направи оглед на всички стоянки и поетапно започна премахване на някои от тях. 13 ще бъдат монтирани на този етап, тъй като са уточнени вече местата им, като допълнително ще бъдат монтирани още поне 4.
Новите конструкции ще бъдат разположени при СБА в посока Крайници и обратно, при магазин ЦБА посока Самораново, при рампата в посока центъра, на ул “Венелин” (при сладкарския цех), две при училище “Кирил и Методий”, на ул “Св.Иван Рилски”, на старата автогара допълнителни към сегашните, при ГУМ също допълнителна (срещу полицията) и други.
Дървена ограда пък ще спира автомобилите да паркират на площадката за скейтборд при спортната зала в Дупница. Площадката се използва за паркинг от десетки автомобили, въпреки че има забранителни табели, и създава предпоставки за наранявания на спортуващите там деца и младежи. Няколко сигнала са подавани на електронната поща на кмета Методи Чимев по този проблем и той ще бъде разрешен до няколко дни. От Община Дупница ще сложат и бариера на паркинга на спортната зала.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети