Полицейска акция в сградата на община Кочериново, изземат документи за обществени поръчки, подписани от Катин

DenNews.bg
12.12.2013
размер на текста:

Специализирана полицейска акция се извършва в момента в сградата на община Кочериново. Разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция към ОДМВР-Кюстендил изземат документи във връзка с образувано досъдебно производство за сключени обществени поръчки и договори за изпълнение. Става въпрос за изграждането на канализация в селата Стоб и Мурсалево, а досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител от прокурор Йордан Георгиев от Окръжна прокуратура.
Операцията в момента се извършва с решение на Окръжен съд. Целта е да се изземат оригиналите на документите и строителните книжа по двата договора, които са сключени от екскмета Костадин Катин, а изпълнението им е продължено от настоящия градоначалник Иван Минков.
Община Кочериново е предала изисканите от прокуратурата документи в хода на досъдебното производство, а първи сигнал заради съмнения и появило се напрежение между строителя и строителния надзор е подал още през пролетта кметът Иван Минков.
Строителната фирма, изпълнител на канализациите е ПСТ Холдинг, а строителният надзор е възложен на Геоексперт, като и двете фирми за софийски.
До момента двама прокурори от Окръжна прокуратура са проверявали сигналите.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети