ДКЕВР с нов шеф

DenNews.bg
11.12.2013
размер на текста:

Боян Боев, досегашен председател на Български енергиен холдинг, е новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщиха от Министерския съвет.
Решението за избора му дойде само часове след като Анжела Тонева подаде оставка от поста на председател на ДКЕВР. Освен Тонева по собствено желание поста е освободен и от Михаил Димитров, член на енергийния регулатор.
На мястото на Димитров е назначена Лиляна Младенова.
Боян Боев е изпълнителен директор на „Български енергиен холдинг” ЕАД, а преди това е бил директор на дирекция „Финансово-икономическа” в ТЕЦ „Марица Изток 2”. Магистър е по икономика, счетоводство и контрол.
Лиляна Младенова също е икономист. До август тази година е заемала различни позиции в администрацията на ДКЕВР. В момента е ръководител на отдел „Цени и ценова политика” в БЕХ.
Изтъкнатите от Тонева причини за напускането и са напрежение в работата и енергийния сектор. Вчера тя е имала среща с министър-председателя Пламен Орешарски, на която е обяснила мотивите си. Анжела Тонева оглави регулатора в началото на юни.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети