Кунг Фу стилът на Брус Лий стъпи в Дупница

Константин Соколов
10.12.2013
размер на текста:

Кунг Фу стилът, изучаван от легендарния Брус Лий, намери поле за изява и в Дупница. Александър Терзиев “внесе” Винг Чун, след като сформира група за тренировки в залата на боен клуб Марек.
Всъщност пълното наименование е МИКО Кунг Фу - Винг Чун и идва от сръбския майстор Миленко Козлица. Стилът се характеризира с икономични и бързи движения, стабилни позиции, координирано използване на ръце и крака и най-вече с практичната си насоченост. Този стил е особено ефикасен при близък бой, а техниката му е построена на желязна логика. Тренировките развиват съвкупност от много качества, като добър синхрон, правилна дистанция, навременна бързина, както и ловкост, висока концентрация, издръжливост. Винг Чун има за цел самоотбрана в реална ситуация. Като цяло това е контраатакуващ стил за неутрализиране на врага.
Стилът е бил приет след четири поколения от един от треньорите на Брус Лий - Ип Ман, а най-известният му представител е именно филмовата звезда.
Съществуват няколко теории за възникването на Винг Чун, като според една от тях стилът е създаден от жена в манастира Шао Лин. Концепцията на Винг Чун е реалната възможност с най-кратки и прецизни движения да се постигне максимална ефективност и поражение върху противника.
Тренировките под ръководството на Александър Терзиев са координационни, кондиционни, с физическо натоварване и психическо израстване – развитие на духа и тялото. Дупнишкият майстор провежда заниманията си в залата на боен клуб Марек всеки вторник и четвъртък от 20 часа и в събота от 17 ч.
 

Повече за Винг Чун в Дупница вижте ТУК

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети