РУП Бобов дол отбеляза 40-ия си юбилей на празника на полицията

DenNews.bg
08.11.2013
размер на текста:

Бивши началници на РУП Бобов дол присъстваха на двойния празник.

РУП Бобов дол отбелязва двоен празник днес-40 г. от създаването на управлението в миньорския град и професионалния празник на българските полицаи, който се чества на Архангеловден.

Началникът на ОДМВР-Кюстендил с младите доброволци(горе) и с гостите от Сърбия (долу).


По традиция бе даден курбан, а началникът на РУП Румен Сираков посрещна в кабинета си седем от бившите началници на управлението през годините. Всички те, както и редовите полицаи, поднесоха цветя на паметната плоча на загиналите си колеги по време на изпълнение на служебните си задължения при взрива в погребите край Големо село през 1999 г. От тогава всеки празник съдържа и голяма доза тъга и малка доза суеверие, защото точно преди трагедията курбанът, даван от 1994 г., не се състоял.
Сред бившите началници на РУП-Бобов дол, които присъстваха на празника, бяха офицерите от резерва Георги Шипаров – първият началник на управлението, Георги Чамкорийски, Иван Драмов, Димитър Стоянов, който първи организира курбан за здраве на служителите през 1994 г., Кремен Методиев, Иван Димитров и Ангел Цветков.
Председателят на Общинския съвет – Бобов дол Огнян Зарев и кметът Кирил Станчев поднесоха лично поздравленията към служителите на РУП Бобов дол. Домакини и гости си припомниха вълнуващи и трудни моменти от работата през годините.
Професионалният празник на полицаите бе отбелязан и в ОДМВР, където гостуваха доброволци на Общинския съвет по наркотични вещества в Кюстендил и полицаи от Република Сърбия. Много поздравление от институции и граждани вдигна духа на униформените. Областният управител Иван Каракашки пожела на полицаите и занапред да продължат да отстояват принципите на нелеката си професия за осигуряването на обществения ред и сигурността на гражданите, както и здраве и сили, за да посрещнат предизвикателствата.
Гостите от Сърбия бяха водени от главния полицейски съветник и началник на Полицейското управление на окръг Враня Сладжан Велинович, в делегацията бяха служители на Полицейски управления и гранични полицаи. Сладжан Велинович подари на колегата си комисар Стамболийски и икона на Света Троица с пожеланието да закриля българските им колеги от Кюстендил и областта и да е успешен трудът им.
Директорът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски посрещна доброволците в кабинета и им благодари за участието в акцията по линия на безопасност на движението. „Знам, че сте подготвени да работим заедно с младите хора по превантивни програми и как да не попадат връстниците ви в рискови ситуации, като не прекрачват закона, като ги привличаме към здравословен начин на живот и непосягане към дрогата”, каза той.
Доброволците поднесоха поздравления към полицаите по случай празника им, подариха сувенири с логото на организацията си, задаваха много въпроси за работата на полицаите – искаха да знаят какво работят икономическите полицаи, какво се случва след подаден сигнал за телефонна заплаха, вечерният час още ли е задължителен, могат ли да бъдат задържани в полицията, ако са непълнолетни, как точно работят полицаите по горещи следи и как обработват иззети следи от местопроизшествие.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети