Област Кюстендил е готова за зимата, уверява шеф на ЧЕЗ

DenNews.bg
07.11.2013
размер на текста:

Електропреносните съоръжения на територията на област Кюстендил са готови за зимата. Това увериха експерти и изпълнителният директор на ЧЕЗ Стефан Апостолов на среща с областния управител Иван Каракашки и заместниците му Мария Чочова и Любомир Васев.
Двете страни се договориха да задълбочат сътрудничеството си и да подобрят комуникацията помежду си с цел повишаване на качеството на електрозахранването в областта.
По време на разговора областният управител напомни за провелата се съвместна работна среща на 16 октомври с кметовете от общините и част от ръководството на ЧЕЗ и изтъкна ползата от подобни срещи, тъй като са обсъдени важни за жителите на общините проблеми, като качеството, доставката и разпределението на електроенергията.
Иван Каракашки запозна изпълнителният директор на ЧЕЗ с предложението си, пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а именно във фактурата отразяваща реално потребените количества електрическа енергия от потребителите освен досега съдържащите се данни да бъде посочено изрично крайната цена на киловат дневна, нощна и еднотарифна електрическа енергия. Областният управител обобщи, че предложението е продиктувано от желанието да се преодолеят съмненията от страна на потребителите на електрическа енергия в коректността на начислената сума за предоставяне на енергия от електроразпределителните дружества.
От своя страна екипът на ЧЕЗ се ангажира с обещание да откликват незабавно на всички проблеми, които кметовете на общините в Кюстендилска област поставят за решаване чрез областния управител.
Иван Каракашки покани ръководителите на ЧЕЗ да присъстват на ежемесечна среща с кметовете от общините на област Кюстендил, която е предвидена за 20 ноември в община Рила.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети