Жандармерия иззе контрола над протеста на фермерите

DenNews.bg
06.11.2013
размер на текста:

Жандармерия блокира протестиращите животновъди, които тръгнаха от Пловдив за София, за да изразят недоволството си, за това, че не са им изплатени част от субсидиите пред земеделското министерство.
Животновъдите се събраха на магистрала „Тракия” край пловдивското село Труд и спряха движението. Когато решиха да тръгнат към София полицията и жандармерията ги спряха, информира Нова телевизия.
Колоната от 80 автомобили, в които пътуват над 300 фермери, бе принудена да отбие на паркинга на една от бензиностанциите.
Служителите на жандармерията с щитове и каски застанаха пред колоната от автомобили и не разрешават на протестиращите да тръгнат към София.
По-рано фермерите успяха да пробият полицейския кордон и излязоха на главния път Пловдив – Карлово и седнаха на шосето. Полицията направи втори кордон, за да не могат протестиращите да излязат на магистралата.
Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов обясни, че са изпратили уведомления до всички институции, че ще блокират магистралата и имат разрешение за това.
Началникът на охранителната полиция в Пловдив Любомир Рашков заяви, че нямат право да блокират и ги помоли да освободят пътя. След което животновъдите решиха вкупом да се качат на колите си и да тръгнат към София. Те обаче са били спрени на 133-тия километър. Там, по информация на БЛИЦ, един от протестиращите е арестуван, а всички шофьори са отнесли актове от КАТ.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети