Дупничанин пред ОбС: Самолети пръскат със смъртоносни токсини Дупница и региона

DenNews.bg
29.11.2013
размер на текста:

Гражданин, поискал думата за изказване на днешната сесия на ОбС-Дупница, разлюти съветниците с депозираните материали, които съдържаха призив родителите да не ваксинират децата си, защото това е опасно за здравето, а самолети пръскат с отрови региона.
Още преди Христо Ценков да застане зад микрофона, независимият съветник и в момента шеф на Областната дирекция за безопасност на храните Първан Дангов поиска гражданинът да не бъде изслушван. Дангов се за закани, че ще напусне залата, а примера му последваха и други съветници, сред които шефът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Матей Попниколов и джипито Лорета Николова, тъй като председателят на ОбС Ивайло Констанитов няма право по правилник да спре гражданин от изказване, след като е заявил желание да се обърне към съветниците по процедура.
Залата напусна и градоначалникът Методи Чимев, но и пред полупразна зала Христо Ценков разви тезата си, че Дупница и региона са подложени на аерозолни пръскания с токсични химикали. По темата има редица материали и статии и в интернет именно с такива се бе подготвил и Ценков. Той обясни на съветниците как да се познае кога самолетите следи в небето са нормални и кога се касае за аерозолно пръскане. Ако следата е по-дълга и чезне по-бавно значи се касае за пръскане с химикали, които са вредни за човешкото здраве и предизвикват природни катаклизми, посочи Ценков. Той обаче не обясни кой стои зад този план за унищожение, но помоли съветниците да се запознаят с материалите и да предприемат мерки, за да защитят здравето на дупничани.
ОбС-шефът Ивайло Константинов не разреши снимките, подготвени от Ценков, да бъдат показани на стената, тъй като съветници шумно реагираха на това.
Въпреки че в подадените материали имаше информация за вредното влияние на ваксините и апел за забраната им, гражданинът не се спря на тази тема.
„Тази информация е сериозна и тревожна. Самолети пръскат с високотоксични и смъртоносни химикали, а по мои наблюдения това над Дупница се случва изключително често. Необходимо е управляващите и Общински съвет да предприемат мерки”, посочи Цанков.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети