По-малко пари за образование, сигурност и ОбА от държавата за община Кочериново

DenNews.bg
28.11.2013
размер на текста:

С леко намаление е държавната субсидия за образование, сигурност и отбрана и издръжката на общинска администрация в Кочериново за следващата година.
Въпреки намалението в тези сфери като цяло субсидията е леко увеличена и възлиза на 1 535 423 лв. Това е и единствената ясна цифра от бюджет’2014 г. към този момент, въпреки че с промените в закона приемането му е изтеглено до края на месец януари.
373 400 лв. е размерът на субсидията за издръжката на ОбА от държавата, 4 469 лв.-отбрана и сигурност, 8 149 лв.-образование.
Увеличение има в субсидията за здравеопазване, социални дейности, където влиза издръжката на Дома за стари хора, религия и култура.
Все още не са ясни параметрите на бюджета в частта му капиталови разходи, тъй като те се формират на база на местните приходи. Кметовете и наместниците по селата обаче имат възложена задача да изготвят списъци за нужните ремонти и обновяване на инфраструктурата по райони.
Техните предложения ще бъдат разгледани и подредени по приоритет.
Общественото обсъждане на общинския бюджет за следващата година ще се проведе утре (29 ноември) от 16 часа в заседателната зала на община Кочериново.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети