С още неизсъхнало мастило на договора, „Меридиан” готова да лови снежинките в Дупница

DenNews.bg
26.11.2013
размер на текста:

Засега няма много снежинки за ловене.

С още неизсъхнало мастило на договора за възлагане на обществена поръчка, фирма „Меридиан”, която спечели конкурса за зимното почистване на територията на община Дупница, е готова да лови снежинките.
Добрата новина е, че изборът на „Меридиан” не е оспорен пред Комисията за защита на конкуренцията от загубилия участник в конкурса-„Мегаинвест Холд” и договорът за снегопочистване е сключен в края на миналата седмица.
Днес Дупница и общината осъмнаха с първия сняг за този сезон, но за момента няма сериозни натрупвания и навявания. Пътните платна са мокри, но снежна покривка не се образува.
Както писахме, фирма „Меридиан” събра 100 точки на конкурса и спечели и двете позиции-за почистване на града и на извънградската мрежа.
Фирмата ще поддържа пътищата в община Дупница за втори поред сезон, макар за миналата година да отнесе доста критики от шофьори и пешеходци.
За тази сезон синоптиците не предвиждат обилни снеговалежи, но е добре да знаем, че в офертата, с която „Меридиан” спечели, е записано, че времето за реакция е 10 минути.
Общата прогнозна стойност на снегопочистването за зима 2013-2014 е в размер на 120 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети