Психиатър проверява как е Доган по разпореждане на съда

DenNews.bg
25.11.2013
размер на текста:

Психичното състояние на почетния председател на ДПС Ахмед Доган ще бъде изяснено с експертиза, назначена от Софийски градски съд.
В закрито съдебно заседание на 7 ноември съдия Пенка Велинова е разпоредила политикът да бъде прегледан от специалист психиатър, съобщава в. "Труд".
Вещото лице трябва да се запознае и с документацията на заболяването на Доган от болница "Лозенец", където той се е лекувал и да даде становище дали състоянието му позволява да се яви в съдебната зала по делото срещу нападателя си Октай Енимехмедов.
Доган е призоваван да дойде в съда вече няколко пъти. Явяването му обаче се оказа невъзможно, тъй като в деловодството постоянно постъпваха болнични.
От какво страда Доган се пази в пълна тайна. Назначаването на съда на геронтопсихиатър обаче подплатява появилите се слухове, че причината почетният лидер на ДПС да не се изправи срещу Енимехмедов са на психологическа основа.
Октай Енимехмедов е обвинен в опита за убийство на Доган. На 19 януари по време на национална конференция на ДПС в НДК той прекъсна речта на политика, насочвайки газов пистолет в слепоочието му. До изстрел не се стигна, тъй като оръжието засече. Дали становището на геронтопсихиатъра е готово, ще стане ясно днес в Софийския градски съд. На заседанието трябва да се яви и вече бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, който отскоро стана обвиняем за пране на пари. Той трябва да бъде разпитан като свидетел, тъй като е един от очевидците на нападението.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети