Обвиниха Цветанов за длъжностно присвояване в големи размери

DenNews.bg
22.11.2013
размер на текста:

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Цветан Цветанов за длъжностно присвояване в големи размери, като за улесняване на деянието е извършено и престъпление по служба.
Цветанов е обвинен, за това че през периода от 23 декември 2011 г. до месец май 2012 г., в гр. София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, е присвоил чужди пари в размер на около 50 000 лева, представляващи бюджетни средства на МВР, поверени му да ги управлява. Присвоените средства са в големи размери и за улесняване на деянието е извършено и друго престъпление - по чл. 282 ал. 2 предл. 2-ро вр. с ал. 1 НК. Престъплението е извършено с цел да набави облага за Орлин Тодоров, изразяваща се в изплащане трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.
На обвиняемия Цветанов е наложена мярка за неотклонение "Подписка" и мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети