Орешарски се появи на заседанието на ВСС

DenNews.bg
21.11.2013
размер на текста:

Премиерът Пламен Орешарски се появи на заседанието на Висшия съдебен съвет днес, като предизвестил присъствието си с телефонен SMS по първи петли-към 7:30 часа сутринта.
Срещата на Орешарски с членовете на ВСС трябваше да се случи преди няколко седмици, но разговорът му с шефа на „Газпром” Алексей Милер я възпрепятства.
Пред тях той заяви, че в правителството съществуват амбиции да предложи до края на годината промени в съдебната система, а до няколко седмици ще бъде представена Стратегията за съдебните реформи.
След това им обясни колко важно е за кабинета правосъдието. „Правосъдната система за нас е изключително важна за осъществяването на програмата на кабинета, защото върховенството на закона е ключов елемент за демокрацията. Неслучайно определихме единия от вицепремиерите да е министър на правосъдието, което дава ясна политическа воля законността да се върне. Необходима е обща работа и подкрепа. Ключовите приоритети са конструктивно взаимодействие в системата, повишаване доверието в съдебната система, решаване на ключови въпроси като натовареността, осигуряване на по-достъпно правосъдие, чрез електронни услуги”, каза Орешарски.
„Бях информиран, че ВСС е предприел действие за съставяне на харта, за натовареността в съдебната система, за което можете да разчитате на подкрепа. Критиките относно случайното разпределение идваха от различни страни, но ВСС е предприел конкретни действия, така че да се получат гаранции, че съдебният процес е обективен”, каза още примерът.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети