ВСС откри процедура за избор на нов шеф на Окръжна прокуратура-Кюстендил

DenNews.bg
19.11.2013
размер на текста:

Камен Пешев

Висшият съдебен съвет откри процедура за избор на нов административен ръководител на Окръжна прокуратура-Кюстендил. Поне петима ще бъдат кандидатите за поста на настоящия шеф Камен Пешев, на когото предстои да излезе в пенсия до края на годината.
Сигурен кандидат за поста е бившият говорител на Окръжна прокуратура и настоящ заместник на Пешев Ангел Байрактарски. Другият настоящ заместник-административен ръководител Камелия Стефанова също се очаква да влезе в битката.
Владимир Мицов и настоящият говорител на обвинението Мариана Сиракова също са сред евентуалните кандидати за шефското място.
С най-висок интерес обаче се очаква дали в надпреварата ще се включи прокурор Йордан Георгиев, който макар преди време да отрече, че е кум на осъдения за ръководене на престъпна група Пламен Галев, не може да се отърве от сянката на Братята.
През 2010 г. Георгиев бе сред кандидатите за зам.-ръководител на Окръжна прокуратура, но именно близостта му с Галев и информацията, че е кръстник на едно от децата му, го спъна.
Тогава Георгиев и Мицов обжалваха, но без успех, избора на Байрактарски за дясна ръка на Пешев.
Както вече сме писали, в момента се очаква избора и на нов шеф на Районна прокуратура-Дупница. Тримата кандидати-Даниела Гюрова, Юлиян Крумов и Михаил Крушовски, ще се явят на събеседване и гласуване във ВСС на 12 декември.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети