„Клеопатра” взе живота на 14 души в Сардиния

DenNews.bg
19.11.2013
размер на текста:

14 са жертвите на наводненията, последвали преминаването на бурята „Клеопатра” през остров Сардиния, Централна Италия. Седем души са загинали в Олбиа, североизточната част на острова, а четирима са загубили живота си в Арцакена.
Сред загиналите има две семейства. Четиричленно семейство от бразилски произход, двама възрастни и децата им в юношеска възраст, се е удавило в апартамента им на приземен етаж в град Арцакена.
Трима души от едно и също семейство са загинали, когато мост се срути върху колата им близо до Олбиа, а жена и нейната дъщеря са открити мъртви в кола, отнесена от водата в града. Един полицай, който ескортирал линейка заедно с трима свои колеги, е също е сред жертвите.
64-годишна жена се удавила в дома си в село Урас в югозападната част на острова. Нейният съпруг е бил приет в болница заради хипотермия, а стотици местни жители прекарали нощта в спортна зала в селото.
Един мъж е загинал при рухването на друг мост, а 90-годишна жена била открита мъртва в наводненото си жилище близо до Нуоро, в централната планинска част на острова. Материалните щети, причинени от интензивните валежи и наводненията, са значителни.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети