12 семейства от Рила отбелязаха заедно годишнини от брака

DenNews.bg
18.11.2013
размер на текста:

12 семейства от Рила, които тази година отбелязват златна, сребърна, перлена и рубинена годишнина на брака си, отпразнуваха заедно личните си празници.
Тържеството бе организирано от читалище „Христо Ботев 1898”-Рила, като това е петата поред година с такава инициатива в навечерието на Деня на християнското семейство.
Семейство Анна и Симеон Стоянови положиха своите подписи в свидетелство за 50-годишен съвместен живот в присъствието на кмета на общината Георги Кабзималски, а техни свидетели бяха дъщерите им - близначките Кристина и Кристияна.


Рубинена сватба, 40-годишен брак, отбелязаха сем. Христина и Иво Филипови, сем. Мария и Михал Яневи, сем. Симеонка и Борис Величкови и сем. Теменужка и Петър Захариеви.
Честващи Перлена сватба – 30 годишен брак са сем. Мария и Иван Коларски, Елка и Стефчо Маринови, сем. Славянка и Гаврил Соколови и сем. Райка и Георги Миладинови.
Честващи Сребърна сватба – 25 годишен брак са сем. Цветанка и Николай Тупанкови, сем. Антоанета и Сашо Треневи и сем. Анелия и Иван Иванови.
Златна сватба отбелязаха Анна и Симеон Стоянови.
Кметът Кабзималски поздрави юбилярите и поднесе рози на дамите.
Всяко семейство получи и Свидетелство за годишнината със снимки от сватбите си, които ги върнаха в годините назад.
От името на децата Светослава Миладинова – дъщеря на сем. Миладинови, поздрави и благодари за грижите, пожелавайки здраве и дълголетие.
 

Сред празнуващите бяха самодейките – танцьорки Мария Коларска и Елка Маринова, бившия самодеец - театрал Петър Захариев, Георги Миладинов - член на проверителната комисия на читалището, Михал Янев – бивш секретар на читалището и Христина Филипова – основен спонсор на читалището.
Торта с фойерверки и пенливо шампанско се разля под звуците на „На многая лета”
Детска вокална група с ръководител Емилия Начева поздрави юбилярите, а за настроението се погрижи певицата от ансамбъл „Пирин” Стойка Германова.
„Наблюдавайки огъня в очите на двойки се уверих, че семейните ценности са живи и хората вярват в любовта, която никога не гасне в тях”, развълнуване бе и читалищният секретар Мария Жлябинкова.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети