Осло се включи в борбата за Олимпиадата през 2022-ра

DenNews.bg
14.11.2013
размер на текста:

Норвежката столица Осло ще се включи в борбата за домакинство на Зимната Олимпиада през 2022 година, съобщава ДПА. Ден преди крайната дата за кандидатстване от Норвегия официално обявиха намерението си да върнат Игрите в страната за първи път след 1994 година в Лилехамер. Кметът на Осло Стиан Бергер Розланд е уверен, че заявката ще бъде "силен претендент", въпреки "сериозната международна конкуренция", отбелязва Спортал.
Осло е бил домакин на Зимните Игри през 1952 година. Стартовият пакет с документи на кандидатите трябва да бъде внесен днес в МОК, който ще определи домакина на Олимпиадата през 2022 година на Конгреса си през юли 2015 година в Куала Лумпур.
Осло преодоля едно сериозно препятствие, след като през септември идеята за организиране на Зимните Игри след 9 години беше одобрена от местните жители на референдум. Другите кандидати за домакини на Олимпиадата през 2022 година са Лвов (Украйна), Пекин (Китай) с курорта Чжанцзякоу, Алмати (Казахстан), Краков (Полша) съвместно със съоръжения в съседна Словакия, както и столицата на Швеция Стокхолм с курорта Оре.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети