Община Бобов дол купува кола за полицията с дарения от земеделци

DenNews.bg
12.11.2013
размер на текста:

Община Бобов дол да закупи автомобил втора употреба, който да се използва за охрана на обществения ред. Идеята за това е на кмета Кирил Станчев, а решението предстои да бъде взето на предстоящата сесия на Общински съвет. Макар докладната да е първа точка в дневния ред, все още няма точна яснота, как ще бъде зачислена и използвана общинската патрулка, тъй като общината няма звено за охрана, а вариантът, предпочитан от Станчев, колата да бъде дарена на полицията не е проверен чисто законово.
„За мен най-добре е колата да бъде дарена на полицията и да може да се обикалят по-редовно селата в общината, както и да се реагира по-бързо на сигнали за нарушения там”, обясни Станчев.
Парите за закупуването на автомобила са дарения, като най-големите вноски са от мината и земеделската кооперация в село Шатрово. Общата сума, в която трябва да се побере закупуването и регистрацията на автомобила е 4000 лв.
Решението за общинска патрулка е плод на множеството сигнали, особено през активния селскостопански сезон, за кражби и посегателства на продукцията.
Съветниците обаче трябва да решат дали колата ще бъде дарена на полицията или ще бъдат назначени охранители към администрацията.
На предстоящата сесия предстои да бъде прието и дарение от две фирми, също на стойност 4 000 лв., което е било използвано за организиране на тържеството за празника на града тази година.
Предстои да бъде приета и наредба, която урежда приемането, контрола и разхода на дарения.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети