Наказания надвиснаха над полицаи, паркирали на място за инвалиди при министерска визита в Дупница

DenNews.bg
12.11.2013
размер на текста:

Наказания надвиснаха над полицаите, които паркираха патрулката си на ясно обозначено със синя хоризонтална маркировка и пътен знак място за инвалиди пред Гимназия „Христо Ботев” в Дупница. Вчера обективът ни, както и всички медии, отразили посещението на министъра на образованието Анелия Клисарова в Дупница, хвана патрулката в нарушение.
Към момента все още няма официална информация кои са нарушителите и какви ще бъдат санкциите за тях.
Действия обаче спрямо нарушението ще има, тъй като законът не разрешава паркирането на служебни автомобили на места за инвалиди. Единственото оправдание на нарушителите може да бъде възникнала необходимост, независеща от полицаите, т.е. ако няма друго място за паркиране, а те са длъжни да са на мястото, за да изпълнят служебните си задължения.
От снимките обаче се вижда, че те са имали и други варианти за разполагане на патрулката. Освен това, министерското посещение беше заявено от по-рано и охраната на събитието е могла да бъде съгласувана със служителите на Синята зона, така че да се запази място на служителите на реда.
В момента началникът на ОДМВР-Кюстендил Елиан Стамболийски е в командировка, но най-вероятно след като бъде запознат със случая ще бъде разпоредена проверка.
Процедурата предвижда полицаите първо да напишат обяснение, след което може да бъдат санкционирани дисциплинарно, като най-лекото наказание е забележка.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети