Всички прокурори в Дупница застанаха зад кандидатурата на Юлиян Крумов за нов шеф

Десислава Панайотова-Янкова
01.11.2013
размер на текста:

Всички прокурори в Дупница застанаха зад кандидатурата на колегата си Юлиян Крумов за нов административен ръководител. Това става ясно от писмо-становище изпратено до Висшия съдебен съвет, което е подписано от всички 8 обвинители -зам.-административния ръководител Ивайло Василев, говорителят на прокуратурата Емил Павлов, Радослава Митева, Олга Смилянова, Марияна Кожухарова, Даниела Методиева, Славка Димитрова и Анета Стоева.
По силата на чл. 8 от Правилника за за избор на административни ръководители на органите на съдебната власт колективът има право да се запознае с концепциите на кандидатите и да изрази становище, кой би бил най-успешен ръководител, предвид качествата, характеристиката и идеите за управление.
Както писахме, освен Юлиян Крумов, за освободения от пенсиониралата се Величка Шопова пост, документи подадоха заместничката й и в момента временно изпълняваща длъжността Даниела Гюрова и Михаил Крушовски.
Явно е, че колективът на Районна прокуратура единодушно подкрепя Крумов, което дали ще бъде взето предвид обаче зависи от Комисията за избор на нови административни ръководители към Висшия съдебен съвет, както и от самите членове на ВСС, които ще изберат новия шеф с гласуване.
В писмото се казва, че Юлиян Крумов е доказал, че е независим магистрат, който не се поддава на натиск, заплахи, стимули, преки или косвени влияния от представители на коя да е власт.
Той е безпристрастен, не допуска, привилегироване, предубеденост или предразсъдък. Доказал е, че се отнася с уважение, толерантност и колегиалност. Открито изразява позициите се, не понася интригантството.
Според прокурорите в концепцията на Крумов проблемите не само са посочени най-обективно, но и са представени идеи за преодоляването им.
Това са само част от посочените мотиви от прокурорите за решението да дадат доверие и подкрепа на Крумов за нов ръководител.
Писмото е подписано и изпратено до ВСС на 24 октомври. Преди ден пък Комисията за избор на административни ръководители е излязла със становище, че и тримата кандидати ще бъдат допуснати до конкурса, който трябва да се проведе през този месец.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети