Нов протест на „Напоителни системи” днес, дупничани без заплати от август

DenNews.bg
08.10.2013
размер на текста:

Нов протест на служителите на „Напоителни системи” ще се проведе днес в столицата. Този път в шествието ще се включат не само членове на КНСБ, а и другият голям синдикат КТ „Подкрепа”.
Протестният митинг е насрочен за 11 часа пред Министерството на земеделието и храните в София под наслов „Бъдещето на Напоителни системи“.
Основното искане на митинга е за гарантиране и ритмично изплащане на заплатите на работещите и служителите в системата до края на 2013 г. и яснота за бъдещето на дружеството.
Към настоящият момент работещите в „Напоителни системи” в Дупница не са получили заплатите си за месец август 2013 г., които са дължими към 30 септември.
Автобуси за шествието в София ще тръгнат от всички подразделения на клон Струма – Места: Гоце Делчев, Сандански, Благоевград, Кюстендил и Перник.
Сборен пункт на работещите в Дупница е 9 часа на старата автогара.
Синдикалните организации към Напоителни системи ЕАД от КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще настояваме за пореден път:
1. За гарантиране и ритмично изплащане в пълен размер на заплатите на работещите и служителите в системата до края на 2013 г.
2. Състоянието и бъдещето на дружеството в политиките на МЗХ.
3. Министерството на земеделието и храните да изплати на Напоителни системи ЕАД дължимите средства за извършените дейности по ОПВВВ, разходите за охраната на язовирите: публична – държавна собственост и поетите от НС ЕАД задължения на Хидромелиорации – Севлиево ЕАД, които общо са в размер над 16 млн. лева.
4. В Закона за ДБ на Р България за 2014 г. да се осигурят средства за защита от вредното въздействие на водите в размер на 13 млн. лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети