6 уредени мача в „А” група, според УЕФА

DenNews.bg
07.10.2013
размер на текста:

Шест сигнала от УЕФА, за съмнителни залози на мачове през сезона, са стигнали до БФС. В списъка повече от веднъж попадат два тима, които са сред по-слабите като резултати у нас.
Няма официално потвърждение за имена, тъй като информацията е строго поверителна, пише „Труд”. Ясно е само, че нито един от водещите 5 в първенството не е заподозрян. Сигналите пристигат и се обработват от специалния офицер по сигурността, който БФС назначи от тази година. Името му е Димитър Христов, а задачите му - да осигури връзката с компетентните органи за проверка на сигналите.
След превода им те отиват в прокуратурата, където специално звено се заема с проверката. Разпитвани са хора от футболни клубове и през тази есен, но единственият напълно проверен и „затворен" случай е с гриф „негативно" като становище.
Човекът, бдящ за съмнителни мачове у нас, обикаля и стадионите, за да гледа лично мачове. Но през тази есен повече пъти господин Христов е бил на двубои от юношеските групи, отколкото на ниво „А" група. Там също има подозрителни двубои. По-слабият интерес към елитната лига е в унисон с намалелите сигнали за съмнителни мачове. Защото за сходен период през миналия сезон проверяваните двубои бяха 17... Преди старта на първенството Христов организира образователен семинар с представители на клубовете. Такъв се предвижда и през зимната пауза в „А" група. Целта е да се обясни на играчи и треньори, че действията им се следят и санкциите при евентуално доказано провинение в манипулиране на резултат са жестоки.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети