Горски се закле пред съда във внучето си, че не е подкупван, сложил пари в джоба си от страх

Dennews.bg
07.10.2013
размер на текста:

Един от двамата горски от Дупница, подсъдим по дело за подкуп- Асен Манолов, се закле днес пред съда в собственото си внуче, че не е взимал пари, а е бил натопен той, и колегата му Владимир Кацарски. На двамата им търсели цаката от години, защото били много принципни и съставяли актове за незоконна сеч. Дори техният шеф в Кюстендил Здравчо Тодоров се налагало много пъти отменял актовете им, съставяни многократно на дърводобивни фирми.
Това стана на поредното заседание на Кюстендилския окръжен съд по делото за подкуп срещу Асен Манолов и колегата му Владимир Кацарски. След акция на БОП на 25-и март миналата година край село Бадино, двамата бяха арестувани, а у тях открити по 2 банкноти от по 100 лева. Според обвинителния акт те им били дадени от от бизнесмена Росен Ганчев, тъй като двамата горски го рекетирали и заплашвали многократно, че ще съсипят бизнеса му, свързан основно с добив на дървесина.
Пред съда днес Манолов обяви, че това не било нищо друго, освен отмъщение от страна на Росен Ганчев, тъй като на няколко пъти му били съставяни актове.

 


„Парите Росен Ганчев ги сложи в служебната ни кола между двете седалки. Ние не сме ги искали, той просто ги сложи там и си тръгна. Докато се чудехме с колегата какво да правим, аз му предложих да слезем от селото на главния път и да изпием по една вода. По пътя обаче ни спряха за проверка, а после разбрахме, че всичко е било нагласено предварително. Само че после и записа, на който се чува, че не искаме подкупа, беше унищожен от полицаите”, обясни Манолов.
На въпрос на прокурора по делото Ангел Байрактарски как двете банкноти са се оказали в джоба на Манолов, той обясни така: „Когато видях да ни спират за проверка, и като видях да ни снимат с камери, много се уплаших, и от страх си сложих парите в джоба. Но после полицайката като ме попита има ли в нас нещо чуждо, аз веднага си признах, че имам 400 лева в джоба, които не са мои. Истината е, че ако не бях казала на колегата си Владко да отидем да изпием по една вода и през това време да помислим какво да правим с тия пари, нямаше да се стигне дотук”, вайкаше се пред съда днес Манолов.
Заради твърденията му, че много често негови и актове на колегата му Кацарски са били отменяни, прокуратурата в Кюстендил ще се заеме с разследване, стана ясно днес.
Адвокатът на Манолов Марин Марковски обяви след заседанието днес, че за него целия случай е нагласен. Специално за своя довереник Мнолов той обясни, че е бил съвестен служител и в актива му имало много констативни актове за извършени нарушения за незаконен добив на дървесина.
Специално в този случай е имало провокация за подкуп и всичко е нагласено, банкнотите са били белязани предварително. Явно и двамата не са били удобни вече на много хора и са им намерили цаката, коментира днес Марковски.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети