Чимев хвана партенка на Манолова за пътния възел на Бинека

DenNews.bg
30.10.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев хвана партенка на депутата от БСП Мая Манолова във връзка с пътния възел на Бинека, който ще свързва Дупница с автомагистрала „Струма”.
В средата на месеца в публичното пространство Манолова заговори за някакъв проблем с детелината и по-точно, че изграждането ще се забави и вече не било приоритетно за Агенция Пътна инфраструктура. Депутатът не посочи причини, но намекна, че връзката на пътя Дупница-Кюстендил с магистралата е под въпрос.
Щом чул твърденията на Манолова кметът на Дупница хукнал към София в търсене на истината и по-голяма конкретика на „проблема”. Оказало се обаче, че няма никакъв проблем. „Миналата седмица бях на среща при новия изпълнителен директор на АПИ Стефан Чайков, присъстваха и Манолова, и областният управител Иван Каракашки. Поводът беше, че е възникнал проблем по изграждане на въпросния пътен възел в рамките на Лот 2. По задание и по калкулирана сума проблем няма. Пътен възел „Юг” в местността Бинека ще бъде изграден, така както е по настояване най-вече на община Дупница. И от Стефан Чайков и от изпълнителя на Лот 2 бе потвърдено, че всичко ще бъде изпълнено в срок, а той е 22 месеца”, обясни Чимев пред DenNews.bg и изтъкна, че важната за Дупница връзка в посока София ще я има.
Каква е причината за хвърлянето на партенката от страна на Манолова може само да се гадае, но един от вариантите е, че без намесата на Чимев в търсене на истината, в края на месеца можеше да се окаже, че „проблемът” е решен от депутатката.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети