Съпругата на самозапалилия се Атанас започва работа към община Дупница

DenNews.bg
30.10.2013
размер на текста:

Съпругата на самозапалилия се дупничанин Атанас Атанасов ще започне работа по програма за временна заетост към община Дупница. Това обяви преди минути кмета на Дупница Методи Чимев, който сам дал предложението така да бъде помогнато на семейството. Спасунка вече е получила инструкции какви документи да представи и процедурата за назначаването й е задействана.
"Тя дойде днес с едно от дечицата си и разговаря с колегите, отговарящи за временната трудова заетост. Спасунка е работила към общината до месец юни, когато е приключила програмата, по която е била наета. В близките дни ще стане ясно по коя точно програма ще успеем да я назначим. Не е голяма помощта, но все пак е нещичко за това семейство", коментира Чимев.
Стана ясно, че се търси и вариант за покриване на здравните вноски на Атанас. Това ще стане ясно по-късно.
Както писахме, 38-годишният Атанас се заля със запалителна течност и се самозапали пред очите на 8-годишния си син в неделя. Мъжът прибегнал до крайната мярка след обилна почерпка за раждането на племенник. Под влиянието на алкохола той осъзнал колко е тежко финансовото състояние на семейството му и че има неплатени сметки за ток за 600 лв.
Спасунка и Атанас, синът им Атанас и две деца на съпругата от предишна връзка живеят в общинско жилище.
Атанас бе опериран в Клиниката по изгаряния на „Пирогов”. Направено е покритие на 30% от тялото му, което е засегнато от изгарянията. За покритието е взета кожа от други места по тялото, както и свинска кожа.
До края на седмицата предстои втора операция, която ще бъде решаваща. Според лекуващите лекари Атанас има реални шансове за живот, а възстановяването би отнело най-малко месец.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети