Дама стана шеф на Спецпрокуратурата

DenNews.bg
03.10.2013
размер на текста:

С пълно единодушие Висшият съдебен съвет избра Даниела Попова за административен ръководител Апелативната специализирана прокуратура. От 19 членове на ВСС, които участваха в гласуването, 19 дадоха гласа си за Попова, а никой не подкрепи другият кандидат- Светлозар Костов.
Даниела Попова каза след избора й, че не е очаквала толкова категорична победа. Тя предполага, че това е заради концепцията, която е изложила. "Няма по какъв друг начин да мотивирам 19 души да гласуват "за", посочи тя. Попова каза, че не познава нито един от членовете на ВСС и така отговори на въпрос дали не допуска, че всичко е договорено доста по-рано.
"Лично аз не познавам нито един от членовете, с един – единствен от членовете съм работила, когато бях към окръжната прокуратура. Аз никого не познавам от ВСС, така че няма как да бъде режисиран този конкурс и то с 19 на 0 – това е невъзможно", каза Попова.
Светлозар Костов пък каза, че няма от какво да се срамува. Със заглавие на книга - "Хроника на една предизвестена смърт" той посочи случващото се с избора. "Нещата, които се случват около Специализираната прокуратура и около мен от месец март насам водят до тук", каза той и посочи, че в прокуратурата е имало 3 ревизии и 5 сигнала към него. Последното е от вчера, когато установил, че в материалите на съвета липсва писмо от НПО в негова подкрепа, докато сигналите от хора по делото "Октопод" са предоставени. На Костов това, че нито един член от ВСС не го подкрепи, му се "струва меко казано странен". Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети