Започна полагането на новия водопровод в Бараково

DenNews.bg
03.10.2013
размер на текста:

В момента се полагат тръбите от основния водоизточник за селото. Снимка: DenNews.bg

Изграждането на новия водопровод на кочериновското село Бараково вече е в ход. За момента строителните дейности са в две възлови точки. Полагат се тръбите от основния водоизточник за селото-каптажа в близост до съседното село Пороминово, а в самото Бараково се прави връзката през река Рилска.
Пълната подмяна на водопровода в Бараково ще сложи край на мъчителните режими на водата, на които селото е подлагано от години в най-топлите и съответно най-студените месеци през годината.
Най-после се прави и връзка за Бараково от главния водопровод Рила-Кочериново, като занапред при нужда ще има възможност да се подава вода и от него.
Подмяната на остарелите тръби, на по около 60 г., ще сложи край на пилеенето на питейна вода, което по данни на ВиК и община Кочериново е в порядъка на 30-40%.
Подмяната на водопровода в Бараково е част от големия проект, спечелен от община Кочериново по ОП „Развитие на селските райони” на стойност около 1 400 000 лв. Той включва и нов водопровод на село Мурсалево и селата оттатък река Струма. Там строежът ще започне на по-късен етап.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети