Буря вилнее в Западна Европа, до момента 14 души са загинали

DenNews.bg
29.10.2013
размер на текста:

14 са до момента жертвите на ужасяващата буря, вилнееща в Западна Европа.
Стихията премина през Великобритания и удари континенталната част на Европа, причинявайки паника и транспортен хаос. Стихията вилня на Острова и впоследствие в Белгия и Франция, преди да се насочи към северноевропейските страни.
В Холандия беше обявен червен код на тревога заради силните ветрове. Една жена загина в Амстердам, премазана от повалено от стихията дърво. Властите съобщават и за няколко ранени, някои сериозно. Поривите на вятъра на места достигат 140 километра в час.
На международното летище "Схипхол" бяха отменени десетки полети заради бурята. Влаковете от и за Амстердам са спрени. Засега най-тежка пострадала от стихиите е Великобритания.
Най-много жертви има във Великобритания и Германия, но за загинали беше съобщено в Холандия, Дания и Франция. Няколко души са се удавили в разбунтували се морета, други бяха премазани от паднали големи дървета.
Ураганните ветрове със скорост от над 150 километра в час, придружени от поройни дъждове, наводниха крайбрежни райони, нарушиха транспортните връзки и оставиха стотици хиляди души без електроснабдяване и на Острова и почти цяла Северозападна Европа. Само във Великобритания над 600 хиляди домакинства нямаха ток в продължение на часове. Очакванията са бурята да продължи пътя си на север и след като премине през Скандинавския полуостров да утихне в Северния ледовит океан.
Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети