Самозапалилият се в Дупница си драснал клечката заради 600 лв. сметка за ток

DenNews.bg
28.10.2013
размер на текста:

Съпругата на Атанас прибираше изгорелите дрехи и бутилката от запалителната тченост пред очите на сина си тази сутрин.

Самозапалилият се в Дупница мъж е посегнал към крайната мярка, заради сметка за ток, за която се сетил след обилна почерпка с алкохол по случай раждането на племенник.
Самозапалилият се мъж е 38-годишният Атанас Атанасов, който живее заедно със семейството си в общинско жилище на улица „Св. Паисий Хилендарски” №24, намираща се между училището със същото име и Транспортна болница.
Атанас се полял със запалителна течност и си драснал клечката пред очите на 8-годишния си син, който е ученик в СОУ „Св. П. Хилендарски”. След това Атанас започнал да вика за помощ. Откаран е от роднините си в Спешния център, след консултация той е транспортиран с 30% изгаряния, главно по кръста и краката за "Пирогов".
Инцидентът станал към 19.30 часа снощи. Преди това шуреят на Атанас черпел за новороден син и мъжете пили ракия, мастика и бира. В пияно състояние Атанас осъзнал, че животът му е тежък, той и съпругата му Спасуна са безработни, освен сина си отглеждат и две деца на съпругата от предишна връзка, а имали да плащат и сметка за ток за около 600 лева. Атанас излязъл пред къщата, полял се с разредител за блажна боя, влязъл в банята и се запалил. Той успял сам да съблече дрехите си, но краката и кръста му били поразени от пламъците.
Бутилката от запалителната течност тази сутрин още се търкаляше пред дома на семейството, а Спасуна събираше остатъците от дрехите на съпруга си.
Въпреки че са от ромски произход, семейството е изключително грижовно и поддържа домакинството си добре. Родители на съученици на 8-годишния им син, също Атанас, казват че момчето се учи добре, а майката или бащата всеки ден му носят обяд и полагат грижи за него.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети