ГУМ-Дупница помага на „Ученическо хранене” с 5000 лв. заем за ресторант

DenNews.bg
26.10.2013
размер на текста:

Поговорката „Приятел в нужда се познава” влиза в действие при управлението на общинското дружество „Ученическо хранене”, наследило финансово колабиралото „Ученически столове” в Дупница.
Дружеството ще получи заем от общинското дружество ГУМ, което традиционно пък е на печалба. Заемът от 5 000 лв. бе одобрен от общинските съветници на редовната сесия вчера и ще се използва за отваряне на ресторант на „Ученическо хранене” в сградата на ГУМ. Засега управителката Диана Борисова не разкрива повече подробности, но със сигурност начинанието е опит за приходяването на повече средства от дейността на дружеството, което за момента се занимава само с приготвянето на храна за ученици.
Както писахме, още при изборът на Борисова за управител на „Ученическо хранене” й бяха заложени изисквания, най-мотиращото за нея е това, че ако два месеца дружеството е на загуба, тя ще бъде отстранена.
В дружеството работят и 32-ма служители от закритото с решение на ОбС „Ученически столове”. Още при обсъждането на тези реформи съветниците предложиха разширяване на дейността извън ученическото хранене, което не е достатъчно за издръжка на дружеството.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети