Община Дупница иска пари от ПУДОС за ВиК мрежа на жилищата за бедни

DenNews.bg
25.10.2013
размер на текста:

Община Дупница ще кандидатства за 1 200 000 лв. от ПУДОС за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа за жилищата за бедни, които трябва да бъдат построени на мястото на напълно разграбените казарми в града. Решението за това дойде на днешната сесия на Общински съвет. Освен това стана ясно, че държавата ще отпусне още 1 300 000 лв. Около 2 500 000 лв. не достигат за проекта на стойност 5 милиона лева, което доведе до забавяне на избора на изпълнител и строежа на жилищата.
Както сме писали, договорът за изпълнение на проекта бе подписан от кмета Методи Чимев преди повече от година в присъствието на тогавашния министър по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Проектът бе спечелен по схема „Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Такива проекти спечелиха и общините Видин и Девня, но този на община Дупница е най-скъпият от всички одобрени предложения.
Предвижда се в парцела на бившите казарми да бъдат изградени 150 еднофамилни жилища, всяко с площ от по 66 квадратни метра.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети