Сериен крадец арестуван след опит да скочи от 5-ия етаж

DenNews.bg
23.10.2013
размер на текста:

Криминално проявен 25-годишен мъж от Радомир, регистриран за множество кражби на територията на Пернишка и Софийска област е арестуван в Перник. В момента на задържането му той е изтърпявал наказание „пробация” за кражба и поради неявяване пред пробационен служител бил обявен за общодържавно издирване. При разследването криминалистите стигнали до информация, че вероятно мъжът се укрива в дома на свой приятел в Перник и вчера към 15 часа предприели проверка на адреса. С.С. отказал да отвори вратата, а при нахлуването на униформените, той се качил на перваза на прозорец и заплашил, че ще скочи от 5-тия етаж. Започнали преговори и с помощта на психолог от областната дирекция, той бил убеден да слезе и отведен в полицията.
По първоначални данни мъжът е автор на 10 кражби на леки автомобили от марките „Фолксваген” и „Ауди”. Престъпленията са извършени на територията на Перник и Радомир.
В хода на оперативно-издирвателната работа, в централната част на Перник, са открити три автомобила от марката „Фолксваген голф”, обявени за издирване в края на септември и началото на октомври месец т.г. Установено е, че с единия от тях се е придвижвал задържаният извършител. По първоначална информация още около 7 кражби на автомобили са дело на С.С. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по документирането им продължава. Предстои повдигане на обвинения на С.С. и искане за постоянния му арест.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети