Пратен в карцера затворник в Бобов дол се жалва от побой

DenNews.bg
22.10.2013
размер на текста:

Наказан със седем денонощия карцер в затвора в Бобов дол пандизчия се оплака от побой, нанесен му от надзирателите, след словесна схватка в столовата. Сърцераздирателната история бе защитната теза на лишения от свобода пред Районен съд-Дупница, с която се опита да отърве наказанието, наложено му от началника на затвора. Магистратите обаче не дадоха вяра на разказа му, че преди малко повече от месец по време на закуска му била направена забележка от надзирателите да не разговаря по време на закуска „за да не се задави”.
„След закуска, всички станахме и се насочихме към приемната. Старшината ми каза да остана последен. Той ме заключи в една стая, където няма камери и не може да се види от никой какво става вътре. След две -три минути дойдоха други офицери и 8 – 9 старшини. Въпросният старшина започна да ме удря с юмруци и шамари пред дежурния офицер. Между другото дежурният офицер и старшината имат роднинска връзка”, разказа пред съда лишеният от свобода.
По думите му, той е изпратил жалба до Главната дирекция в София. „Аз не съм му казал и направил нищо на него, просто исках да не ме бият и да не ме тормозят. Водиха ме на преглед, имам медицинско. Докторът писа некакви работи, но след това не ми дадоха възможност да го видя. Въпросът е като ми се заведе делото, аз да си докажа нещата как стоят. Не че обичам да водя дела, но живеем в 21 век, ако съм нарушил вътрешния ред има си други начини, не с бой”, обясни още затворникът.
Съдът обаче счете жалбата му за неоснователна, тъй като безспорно било доказано, че на въпросната дата в затворническата столова по време на закуска той говорил на висок глас и не е изпълнил разпореждане на служител от надзорно охранителния състав. Вместо да престане, се държал грубо и обидил служителя с думите „такива като тоя старшина си ги слагам на к*ра”.
Определението на съда, с което наказанието за 7 денонощия изолация остава в сила, не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети