Веско Топалов с втора победа за Европейската купа

DenNews.bg
22.10.2013
размер на текста:

Веселин Топалов спечели и партията си от втория кръг на Европейската клубна купа по шахмат в Родос (Гърция). Той се справи на втора дъска с белите фигури с шведа Кристиан Йепсон, който се предаде на 70-ия ход, информира Топспорт. Топалов се състезава за атуалния носител на купата СОКАР (Азербайждан). Неговият отбор спечели срещу Лимхамнс (Швеция) с 5,5:0,5.
СОКАР е на пето място след втория кръг с пълен актив от 4 мач-точки, но с по-слаби допълнителни показатели от лидера Малачите (Русия). Общо 12 отбора имат по 4 точки.
Иван Чепаринов от руския Ростов завърши реми с белите на 33-ия ход срещу Красимир Русев от италианския Болоня в партията на първа дъска между двамата български гросмайстори. Ростов спечели срещата с 4,5:1,5 и е четвърти във временното класиране с 4 мач-точки. Болоня е 25-и с 2 мач-точки.
Друг български гросмайстор Кирил Георгиев победи с белите турчина Огюлджан Канмазалп на 28-ия ход на втора дъска и допринесе за успеха на Падуа с 4,5:1,5 над Бешикташ. Италианският отбор е девети също с 4 мач-точки.
За купата спорят 53 отбора, които играят по швейцарската система.
При дамите участват 11 отбора. Лидер с 4 точи е Cercle d'Echecs de Monte-Carlo (Монако), който е воден от световната шампионка Хуа Ифън.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети