Боец от Дупница надви непобеждаван таджикистанец на ринга в “Арена Армеец”

Константин Соколов
21.10.2013
размер на текста:

Страхотна победа постигна боен клуб Марек на Фестивала по силови и бойни спортове Dimitar Dimitrov's Classic 2013, завършил с грандиозна ММА гала Be strong. Именно в клетката за ММА битките в “Арена Армеец” дупнишкият боец Роберто Петров - Анакондата срази таджикистанеца Азим Ишан-Ходжаев – представител на благоевградския ИПОН. Двамата сътвориха доста оспорвана среща в 3 рунда по 5 минути и стигнаха до съдийско решение, което отиде в полза на доказалия се дупнишки състезател с 28:29 съдийски гласа. По този начин Роберто Петров надви непобеждавания до тогава на професионални ММА надпревари таджикистанец.

Азим Ишан-Ходжаев е и бронзов медалист от Световното първенство по бойно самбо, но се предаде под секващите дъха хватки на Анакондата.
Доволен от представянето на своя възпитаник бе мениджърът на Марек Минко Минков, който обаче похвали и противника. “Мачът бе наистина инфарктен за нас. Поздравявам колегата от ИПОН Иван Милчев за добре свършената работа, както и Азим Ишан-Ходжаев за показания дух. С такива срещи с равностойни противници се израства като бойци”, изтъкна Минков.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети