Изплатиха заплатите на 259-те служители на Напоителни системи клон Струма-Места

DenNews.bg
21.10.2013
размер на текста:

Заплатите на всички 259 служители на Напоителни системи Клон Струма-Места са изплатени в последните часове от ултиматума на синдикатите, след когото предстоеше нов протест в столицата.
Крайният срок за изплащане на месечните възнаграждения за месец август бе петък, ако това не беше се случило профсъюзите предвиждаха да излязат на трето поред шествие.
Както писахме, служители на Напоителни системи, включително от Дупница, проведоха два многохилядни протеста с искане за изплащане на заплатите и стабилизиране на предприятието.
Тъй като в Напоителни системи няма практика за изплащане на аванси, има обещание до края на месеца да бъдат изплатени заплатите и за месец септември.
„Ако се стигне до забавяне на заплатите за септември синдикатите имат готовност за реакция, като ще се предприемат необходимите действия”, коментира лидерът на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова.
Протестът на служителите в предприятието бе организирано от КНСБ, но във второто шествие в столицата на 8 октомври се включиха и членове на КТ Подкрепа. Именно тогава на държавата в лицето на Министерство на земеделието и храните бе поставен ултиматум за изплащане на задълженията към служителите до 18-и октомври.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети