Детето, намерено в ромски катун в Гърция, е българче

DenNews.bg
21.10.2013
размер на текста:

4-годишното момиченцето, което беше намерено в ромски лагер и наречено в Гърция „рус ангел”, е било купено за 500 евро от българска майка. Това твърди местната преса.
Биологичната майка се намирала в Атина, българските роми в района знаят подробности, които могат да помогнат на разследването, съобщава Нова телевизия.
Полицията вече работи по версията за канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават.
Свидетели са се обаждали в полицията, за да потвърдят, че са виждали детето да проси в центъра на град Лариса, както и на остров Крит.
Няма обаче официална информация детето да е било насилвано.
Същевременно ромското семейство получавало помощи за многодетно семейство. Според документите жената се явява майка в 2 семейства, а мъжът е баща в три семейства. Всъщност двамата имат 14 деца, от които само четири са биологично техни.
„Русият ангел” бе открит в ромския квартал от полицията. Първоначално семейството твърдяло, че детето е тяхно, но направените експертизи доказали, че те не са биологичните му родители.
Междувременно е медии бе публикувано видео на което се вижда, че малката Мария танцува кючеци, като се предполага, че така е използвана за припечелване на пари.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети