Бобовдолци търсят работа и пари от областния управител

DenNews.bg
18.10.2013
размер на текста:

За помощ за намиране на работа и средства се обърнаха жители на Бобов дол към областния управител Иван Каракашки на изнесената му приемна в миньорския град.
Мъчени от безработица местните са поискали съдействие, не толкова обаче за откриване на нови работни места, а за назначаването им някъде с помощта на губернатора.
Майка на болно дете също бе сред потърсилите среща с Каракашки. Жената веднага е била посъветвана да подаде молба до Общински съвет-Бобов дол, за да й бъде отпусната финансова помощ.
Проблемът със свлачищата в Млаломово, Горна Козница и Бобов дол, както и пътят Жедна –Бобов дол пък е бил за пореден път представен от граждани и селски кметове.
Областният веднага е обсъдил получените сигнали с кметския екип на Бобов дол. Решено е в най-скоро време областният да свика комисия за оглед на свлачищата, оценка за размера и начина на финансирането за укрепването им.
Кметът Кирил Станчев пък е обещал да назначи общинска комисия, която да проучи проблема с улица в Големо село, където при по-обилна валежи къщите се наводняват.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети