Осъдиха дупничанин плашил с дисекция полицаи и посинил ги с дъжд от тухли

DenNews.bg
17.10.2013
размер на текста:

С лека присъда се отърва дупничанин, заплашил че ще извади сърцата на дошлите да го арестуват полицаи с метален прът, но в края на краищата успял да фрасне с тухла и керемида двама от тях.
Стоил Борисов бе осъден на „пробация” от Районен съд-Дупница, като освен за нападението срещу униформените, той бе подсъдим и за почти напълно разрушената къща на възрастните си хазяи на улица „Теменуга” в града.
Както сме писали, Стоил изпада в ярост и започва да чупи покрива, стълбите, прозорците и покъщнината в скромната къща на приютилото го семейство само ден след погребението на хазяина си Христо Шаприн. Тогава Борисов оправда лудостта си пред DenNews.bg с това, че бил наркозависим, а заповедта получил от Господ.
Борисов, който е безработен и осъждан, разигра психо спектакъла си на 8 септември 2012 г.
След като започнал с разкъртването на покрива на къщата и стигнал до изхвърлянето и на последната вилица в дома, на място била повикана полиция. Отзовават се шестима униформени, които на момента стават обект на развихрилия се мъж.
Полицаите са посрещнати с викове „ да ви е’а майката у ченгетата, елате, тъпи ченгета”, „да ви е’а майката, какви сте вие”. Борисов не само, че не изпълнил устните разпореждания на униформените, но и ги нападнал с остър метален прът и им казал, че ако влязат в двора „ще им забие кола в сърцата и ще ги разпори” и че „ще ги избие всичките”. Заканите били съпроводени и с дъжд от парчета стъкла, тухли, керемиди и цигли. При тази атака единият полицаи бил ударен с парче тухла в областта на ребрата, а друг с парче цигла в главата.
За това престъпление, по чл. 325, ал.2, във вр.с ал.1 от НК, съдът наложи наказание „пробация” за срок от една година и десет месеца, както и полагането на безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 100 ч. за една календарна година.
За изпочупената къща, престъпление по чл. 216, ал.1 от НК, Борисов бе осъден на „пробация” за срок от по една година.
Имуществените вреди възстановени напълно.
Съдът групира наказания, като определи едно общо наказание-„пробация”, което включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и десет месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Борисов трябва да положи и безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 100 ч. за една календарна година, както и да заплати 200 лв. за разноски по делото.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети